Thomas Christoph

 

“Integer, empathisch en doortastend. Dit zijn de drie steekwoorden die ik het meest van cliënten heb gehoord op de vraag hoe zij mij zouden beschrijven. Ik ben eerlijk over de inhoud en kansen van een zaak. Van nature ben ik een bemiddelaar en zie daarom altijd beide kanten van een zaak. Op deze wijze kan ik snel een goede inschatting geven van wat juridisch mogelijk is en wat de cliënt kan verwachten.

Een zaak is echter nooit alleen maar juridisch. De wet en jurisprudentie zijn uiteraard belangrijk, maar de menselijke kant is minstens zo belangrijk. Ik vind het dan ook vanzelfsprekend om ook mee te denken over de financiële en emotionele gevolgen van bijvoorbeeld een echtscheiding. Dit geldt helemaal voor ex-partners die als ouders verder gaan. Kinderen horen nooit de dupe te worden van een scheiding van hun ouders. 

Als het even kan, probeer ik een gang naar de rechter te vermijden en in goed overleg tot overeenstemming te komen. Is dit niet mogelijk, dan kunnen mijn cliënten vertrouwen op de jarenlange proceservaring die ik heb opgedaan.”


Thomas heeft veel ervaring in het familierecht. Voordat hij de overstap maakte naar de advocatuur, werkte hij op de afdeling Familierecht van de Rechtbank Utrecht. Vervolgens werkte hij bijna tien jaar als gespecialiseerd familierechtadvocaat bij (middel)grote kantoren in de regio Utrecht. Thomas is lid van de vFAS (Vereniging van Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators) en publiceert regelmatig in juridische vakbladen.